Werktveilig.nl is een product dat wij in 2012 hebben ontwikkeld. Wij merkten dat bij onze klanten behoefte was aan software waarmee op een efficiente wijze geborgd kan worden dat medewerkers die op een (bouw)project moeten gaan werken, aantoonbaar voorlichting en instructie hebben gehad.
De insteek bij het het ontwikkelen van werktveilig.nl was dat gebruikers en bedrijven zelf eenvoudig wijzigingen kunnen aanbrengen in bijvoorbeeld de veiligheidsinstructie of bijvoorbeeld de vragen zijn tussenkomst van een software-engineer.
Zelf hebben wij geen software-engineers in dienst en hebben in DSE Software B.V. uit Beverwijk een goede partner gevonden die voor ons de vollige software engineering uitvoert evenals het beheer en onderhoud van de applicatie. Ook wordt door DSE Services B.V. de server beheerd waarop de applicatie in een het datacentre draait.
Onze kracht is dat wij met onze kennis op het gebied van kwalitet, veiligheid en milieu als verbindende factor dienen tussen opdrachtnemer, opdrachtgever en software engineer en zo zorgen dat de inhoud van de de instructie of e-learning is afgestemd op alle eisen en wensen.
Op deze pagina staan een aantal van onze refenties die gebruik maken van werktveilig.nl. Mocht u hierover meer informatie willen of een vrijblijvende demonstratie, neem dan contact op met Joep Bloedjes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Als u op de 'Meer informatie' knop klikt zullen we ingaan op een aantal inhoudelijk functionaliteiten van werkveilig.nl.
Functionaliteiten
In de afgelopen jaren hebben we een groot aantal functionaliteiten ontwikkeld. In onze basisapplicatie zijn onder andere de volgende standaard functionaliteiten geintegreerd:
- Een complete webapplicatie met een beheerdersmodule;
- Domeinnaam gekoppeld aan de webapplicatie https://NAAMISNTRUCTIE.werktveilig.nl. Het is ook mogelijk een eigen domeinnaam aan te vragen en hieraan te koppelen.
- Beveiligde webverbinding (https) dat maximaal versleuteld is ter bescherming van mogelijk privacy gevoelige informatie;
- Binnen de applicatie kunnen meerdere onderdelen aangemaakt worden binnen een instructie. Er kunnen dus meerdere films worden ge-upload met een eigen vragenlijst. Een onderdeel kan gezien worden als een hoofdstuk van een instructie;
- Alle talen zijn beschikbaar (teksten, vragen, etc. dienen door u zelf vertaald te worden), de gebruikers kunnen op de introductiepagina hun taalkeuze aangegeven;
- Uploaden van meerdere veiligheidsinstructiefilms in de gangbare bestandsformaten;
- Uploaden van afbeeldingen die als slideshow weergegeven kunnen worden;
- Per onderdeel van een instructie een vragenlijst met een onbeperkt aantal vragen;
- Uploaden van een model van een certificaat/bewijs van deelname in een Microsoft Word bestand, waarna er vanuit de applicatie .pdf-bestanden gegenereerd kunnen worden;
- Een database met uitslagen van de deelnemers van de betreffende toets en gegevens kan downloaden naar een .xls bestand;
- Autorisatieprofiel voor bijvoorbeeld een uitvoerder die alleen de gegevens kan inzien van de geslaagden ten behoeve van de controle op bijvoorbeeld projecten;
- Mogelijkheid om personen te blokkeren. Deze personen worden een ‘blacklist’ geplaatst. Deze personen zijn nog wel zichtbaar maar met de opmerking 'Geblokkeerd'. Als iemand met dezelfde gegevens opnieuw de toets wil maken krijgt deze de melding dat er in het verleden (vermoedelijk) sprake is geweest van fraude. Door het mailen van een standaard formulier kan de blokkade verwijderd worden;
- Mogelijkheid om aan te geven hoe vaak een instructie door een deelnemer herkanst, mag worden als hij onvoldoende vragen juist heeft beantwoord;
- Select aantal vragen stellen uit een grotere set. Het is hierbij mogelijk om het aantal beschikbare vragen op te geven (bijvoorbeeld 50), en het aantal te stellen vragen (bijvoorbeeld 10)
- Achteraf aantonen welke vragen niet correct beantwoord zijn en vervolgens de juiste antwoorden om zo ook een lerend vermogen te creeeren.
- Gegevens van deelnemers zijn vooraf in te vullen door een HRM medewerker van bijvoorbeeld een (onder)aannemer. De betrfefende medewerker ontvangt dan een pincode waarmee hij/zij kan inloggen en de instructie kan gaan volgen. Na het invullen van de pincode worden direct alle gegevens getoond en hoeven niet meer ingevoerd te worden.
- Instellen dat medewerkers die een instructie doorlopen verplicht een kopie legitimatiebewijs moeten uploaden en/of tewerkstellingsvergunning en/of A1-verklaring of andere vereiste diploma's (bijvoorbeeld VCA) of andere vergunningen/ontheffingen.
- Mogelijkheid om in te stellen wanneer instructie-onderdelen (modules) verplicht doorlopen moeten worden. Als bijvoorbeeld een algemene instructie wordt aangemaakt met verschillende onderdelen (modules) dan zijn deze module bijvoorbeeld niet allemaal van toepassing voor een bezoeker, monteur, leverancier of medewerkers van (onder)aannemers.
Opties
Naast de standaard functionaliteiten zijn er ook de volgende opties ontwikkeld:
- Automatische VCA-check: Op basis van de ingevoerde geboortedatum en achternaam van een medewerker wordt automatisch gecontroleerd in de landelijke database VCA (VCA Centraal Diploma Register) of de betreffende medewerker in het bezit is van een geldig VCA-diploma. Als dit het geval is, wordt het diplomanummer en de datum tot wanneer het diploma geldig is, automatisch opgehaald.
- Ondersteuning op iOS: Onze applicatie maakt gebruik van flash. Om onze applicatie ook goed werkend te krijgen op een iPhone of een iPad hebben hebben we een functionaliteit ontwikkeld waarmee de applicatie ook werkt op een iPad of een iPhone. We hebben in HTML5 de volledige functionaliteit van werktveilig.nl gebouwd. Hiermee is een goede werking ook geborgd, omdat onlangs o.a. Samsung Tablets flash ook niet standaard meer ondersteunen.
- Sanctiebeleid: Er is een 1, 2, 3 sanctiebeleid ingericht. Medewerkers die zich niet aan de (veiligheids)regels houden kunnen sancties opgelegd worden op basis van het 1, 2, 3 principe. Deze sancties worden ook duidelijk zichtbaar per medewerker. De eerste sanctie dat ingevoerd kan worden is de mondelinge waarschuwing. De medewerker kleurt geel. Volgens kan er ook een tweede sanctie ingevoerd worden doormiddel van het uploaden van bijvoorbeeld een brief met een disciplinaire maatregel. De medewerker kleurt dan oranje. Als laatse kan er een 3e sanctie ingevoerd worden doormiddel van bijvoorbeeld het uploaden van een brief m.b.t. de ontzegging tot het (bouw)terrein. De medewerker kleurt dan rood.
- QR-code met registratie van arbeidstijden: Op ieder certificaat wordt een unieke QR code afgedrukt. Er wordt vervolgens een webpagina getoond na het scannen van de QR code (alleen voor ingelogde gebruiker, bijvoorbeeld een uitvoerder) waarop de medewerker aan- en afgemeld kan worden (1 locatie per instructie). Op deze pagina komt ook een knop met een link naar de uitgebreide details pagina. Op de achtergrond draait een taak die continue checkt op aantal gewerkte uren per dag en per week, informeert deelnemer en uitvoerder bij overschrijding. Er kan ook een pagina aangeroepen worden met een overzicht van aanwezige medewerkers (i.g.v. calamiteiten). Als laatste kan er ook een pagina getoond worden met een overzicht van gewerkte uren (sorteerbaar en doorzoekbaar op datum/tijd en aantal gewerkte uren).
- Mobiel file uploaden: Medewerkers die met hun mobiele telefoon de instructie volgen kunnen bestanden toevoegen (bijvoorbeeld diploma’s of documenten t.b.v. het vaststellen van de identiteit), middels de camera van hun mobiele telefoon. De knop uploaden word dan vervangen door maak foto en is volledig geintegreerd.