Om de werkzaamheden veilig en verantwoord uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat de medewerkers voldoende vakbekwaamheid bezitten. Om deze te kunnen beoordelen moeten de onderstaande criteria in acht worden genomen:
- kennis van elektriciteit;
- ervaring hebben met elektrotechnische werkzaamheden;
- inzicht hebben in de installatie waaraan gewerkt moet worden, alsmede praktische ervaring met die werkzaamheden;
- inzicht in mogelijke gevaren tijdens de werkzaamheden en de in acht te nemen voorzorgsmaatregelen.

Vraagstelling
Het afstemmen en verzorgen van een opleiding tot Vakbekwaam Persoon LS.
Na afloop van de opleiding moet deze worden afgesloten met een STIPEL certificaat.

Doel van de cursus
Het doel van de opleiding is het kennisniveau van de medewerkers op een dusdanige wijze bij te brengen. Personen die werkzaamheden uitvoeren aan, met of nabij elektrische installaties, dienen
volgens de Arbo-wet onderricht te krijgen in de veiligheidseisen, veiligheidsregels en bedrijfsvoorschriften zoals die gelden voor de werkzaamheden. Het werken aan of met laagspanningsinstallaties is immers niet zonder risico. De Arbo-wet en de norm NEN-EN 50110 / NEN 3140 betreffen het ondervangen van deze risico’s en regelen de veiligheid van werken aan laagspanningsinstallaties. Wie werkt met elektrische installaties wordt regelmatig geconfronteerd met nieuwe technische ontwikkelingen en veranderende normen op het gebied van veiligheid. Dit vraagt om periodieke bijscholing.

Na afronding van de opleiding is de kennis van de deelnemer op het gebied van de Europese en Nederlandse regelgeving met betrekking tot bedrijfsvoering van elektrische installaties geactualiseerd.

Inhoud van de opleiding
- wet – en regelgeving en normen;
- gevaren van elektriciteit;
- bediening – en veiligheidsmaatregelen;
- bescherming tegen aanraking;
- stroomstelsels en veiligheidsketens;
- kabels en bedrading;
- schakelmateriaal en netconfiguraties;
- opwekking en distributie;
- overstroom;
- storing zoeken;
- praktijk.

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top