Saneringsbord blog 640x640De cursus operationeel medewerker is bedoeld voor alle operationele medewerkers (onder andere grondwerkers, machinisten, chauffeurs en monteurs) die betrokken zijn bij werkzaamheden in of met verontreinigd grond(water) of baggerspecie. Zij dienen basiskennis te hebben zodat zij op een verantwoordelijke manier om kunnen gaan met bijvoorbeeld de mogelijke blootstellingrisico’s.

Veel bedrijven hebben moeite om hun personeel naar een cursus te sturen. Het missen van een werknemer op werktijden kost geld, en het vraagt veel van de werknemers om in de avonduren of het weekend wanneer het eigenlijk niet uitkomt een cursus te volgen. Daarbij zijn cursussen voor bedrijven vaak een flinke investering.

 

Waarom een e-learning

Voordeel van een e-learning is dat bedrijven hun personeel niet kwijt zijn tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Daarbij kunnen de cursisten de cursus op hun eigen tempo doorlopen. Omdat de cursus gevolgd kan worden waar en wanneer de cursist dit zelf wilt, is er ook geen reistijd. Daarbij kost de e-learning OPM slechts 45 euro waar een dagcursus al snel tussen de 175 en 225 euro kost. Bovendien kan de cursist na afloop direct het bewijs van deelname uitprinten en aan het werk.

 

Inhoud cursus

Evenals een dagtraining OPM voldoet de e-learning aan de eindtermen die bepaald zijn in de CROW132. Een medewerker die de OPM training heeft afgerond, heeft praktische basiskennis verkregen om op een verantwoorde manier om te gaan met blootstellingrisico’s.

 

Cursusinhoud

Tijdens de basistraining OPM worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Blootstelling en risico’s
 2. De sanctiemogelijkheden van de arbeidsinspectie als handhaver
 3. De beschermingsniveaus volgens de arbeidshygiënische strategie
 4. Indeling in veiligheidsklassen
 5. De deskundigen en hun taken
 6. Aanwezigheidsregistraties naar bestaan en doel
 7. Toegangsbeleid en het doel van medische keuringen
 8. Relatie naar project en bedrijfsmatige voorlichting en instructie
 9. Het doel van luchtkwaliteitsmetingen, alarmeringen en de gevolgen voor de werkzaamheden
 10. Het doel van de arbeidshygiënische zonering
 11. Wie, welke, wanneer en hoe PBM’s toegepast moeten worden

Verder wordt de cursus aangevuld met de doelgroepen A en B.

 1. Doelgroep A: Bedienend personeel, machinisten, chauffeurs en onderhoudsmonteurs materieel
 2. Doelgroep B: Niet machinebedienend personeel

 

Demo

Zien hoe de e-learning OPM is vormgegeven en hoe deze werkt? Kijk hieronder of klik op deze link.

 

Proefversie

Wilt u de e-learning OPM een keer vrijblijvend uitproberen of behoeft u meer informatie? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top