BHV-gas-elektra

Voert uw bedrijf werkzaamheden uit aan het gas en elektra netwerk, dan moeten uw medewerkers -volgens de eisen die zijn vastgelegd in de BEI en de VIAG- een opleiding levensreddend handelen en brandblusmiddelen hebben gevolgd.

De meeste bedrijven kiezen er vervolgens voor om hun medewerkers naar een reguliere BHV cursus te sturen. Echter die sluit niet altijd aan op de dagelijkse risico's bij het werken met gas en elektra.

 

 

De Wilde ingenieursgroep heeft in de afgelopen 3 jaar veel ervaring opgebouwd met de kwaliteits- en veiligheidseisen die in de BEI en VIAG zijn vastgelegd. Vanuit deze ervaring hebben wij een cursus levensreddend handelen en brandblusmiddelen opgezet speciaal voor medewerkers in de gas- en elektra branche. Het resultaat: een training waarbij ervaren docenten uw medewerkers precies die zaken leren die voor hun werkomgeving van belang zijn in slechts een dag (daar waar normale BHV trainingen uw medewerkers twee dagen van de werkvloer halen!). Hiermee verlaagt u de kosten voor een BHV training en uw medewerkers zijn veel beter voorbereid op incidenten en calamiteiten.

Cursusinhoud

De eendaagse interactieve cursus bestaat 4 lesdelen:

 1. Algemene veiligheid op de werkplek door een veiligheidskundige;
 2. EHBO + levensreddende handelingen door personeel van de ambulance;
 3. Brandveiligheid en brandbestrijding door brandweerlieden;
 4. Praktijktrainingen begeleid door personeel van ambulance en brandweer.

 

 1. Algemene veiligheid

Het deel algemene veiligheidwordt gegeven door een van onze veiligheidskundigen. De risicos en gevolgen worden toegelicht middels casussen en voorbeelden uit de praktijk.

2.   EHBO + Levensreddende handelingen

Professionele cursusleiders, afkomstig van de ambulance, nemen de cursisten aan de hand van voorbeelden uit de praktijk mee door het onderdeel EHBO + Levensreddende handelingen. Natuurlijk wordt hierbij ook aandacht besteed aan reanimeren met behulp van de AED.

3.  Brandveiligheid en brandbestrijding

Ervaren brandweerlieden verzorgen dit onderdeel van de cursus. Onder meer worden de omstandigheden van verschillende soorten branden en de bestrijding hiervan doorgenomen.

4.  Praktijktraining

De praktijktraining is een belangrijk onderdeel van de BHV cursus Gas en Elektra. De risico's op de werkvloer en de eventuele levensgevaarlijke gevolgen hiervan zijn niet altijd goed bekend. De cursisten worden geconfronteerd met die risicos en handelen volgens de aanwijzingen van onze ervaren docenten. Zo wordt het bewustzijn vergroot. De training wordt gegeven in een situatie bij een gegraven sleuf met gas- en elektra aansluitingen. In een nagebootste saneringsput wordt onder meer de volgende onderwerpen behandeld:

 • In groepen van 3 man evacuatie training;
 • In groepen van 3 man training op noodsituaties;
 • Wat te doen bij elektrocutie?
 • Reanimeren op de werkplek met gebruikmaking AED;
 • Het handelen en/of blussen van een gasvlam met kleine blusmiddelen;
 • Het ervaren van een grote steekvlam op korte afstand.

Locatie

U kunt kiezen tussen de volgende cursuslocaties:

 • Bouwmensen Kennemerland te Beverwijk
 • SPBU te Nieuwegein
 • St. Haagbouw te Den Haag

Op aanvraag zijn andere cursuslocaties mogelijk.

Kosten

De cursusprijs bedraagt 250- p.p. (exclusief BTW). Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch en een BHV certificaat voor Gas en Elektra. Wij hanteren een minimaal aantal van 6 cursisten. Bij minder aanmeldingen behouden wij ons het recht voor de cursus eventueel te verplaatsen naar een latere datum.

 

 

 

 

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top