aanrijdgevaar

Werknemers in de wegenbouw lopen een groot risico te worden aangereden. Tussen mei en oktober 2013 bezocht de Inspectie SZW verschillende locaties in de wegenbouw. Op bijna driekwart van de arbeidsplaatsen werden overtredingen geconstateerd en in meer dan de helft van de gevallen moest de inspectie direct ingrijpen! Het ging hier zowel om aanrijdgevaar van voorbijrijdend verkeer als om verkeer in het werkvak. Schokkende cijfers!

Verantwoordelijk voor veiligheid

Tijdens de ontwerpfase van een wegenbouwproject zijn opdrachtgevers van wegenbouwprojecten zich niet altijd even goed bewust van hun verantwoordelijkheden ten aanzien van een veilige inrichting van een bouwplaats. Wegenbouwers lopen daarom tegen onveilige situaties aan tijdens hun werkzaamheden. En als de bouwplaats wel veilig is ingericht, zijn de wegenbouwers zich niet altijd bewust van de gevaren en zo onstaan er ook weer gevaarlijke omstandigheden. Wat het nog extra lastig maakt voor opdrachtgevers is dat er vaak verschillende onderaannemers op een bouwplaats rondlopen. Hoe houd je als opdrachtgever dan de regie over de veiligheid?

De Inspectie SZW heeft aangekondigd nieuwe controles te gaan uitvoeren bij wegenbouwbedrijven. Bedrijven die de regels opnieuw overtreden, krijgen direct een boete. De aangescherpte regels uit de Arbeidsomstandighedenwet maken dat ook mogelijk!

Overzicht en 'control'

Heeft u als werkgever voldoende zicht op de gevaren bij u op de werkvloer? Is uw risico-inventarisatie voldoende ingericht op 'aanrijd'-gevaren? En zijn uw medewerkers en onderaannemers zich hiervan bewust? Bij twijfel niet oversteken....

De Wilde Inspecties voert namens verschillende opdrachtgevers uit de wegenbouw de regie over het bewaken van de veiligheid. Zodat alle betrokkenen door een objectieve partij op hun verantwoordelijkheden worden gewezen (zonder naar elkaar te wijzen). Hiermee worden ongevallen voorkomen en hoge kosten en boetes vermeden. Daarmee houdt u als opdrachtgever het overzicht. De Wilde Inspecties verzorgt dan niet alleen het inspectie gedeelte maar wij kunnen, indien gewenst, ook een uitgebreide rapportage en analyse voor u verzorgen. Zodat u altijd het overzicht heeft en behoudt en 'in control' blijft.

Geïnteresseerd? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken. Bel ons op 0251-222262 en vraag naar Gabriel van der Velde.

 

 

 

 

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top