zondag, 21 oktober 2012 12:38

Halen fittere werknemers het bedrijfsleven uit het economische slop?

Fittere werknemers De Wilde Groep 1

Grijs is de nieuwe kleur groen!

Voor het eerst zijn er meer werkzame vijftigers dan dertigers. Daarmee vertoont het bedrijfsleven steeds minder groene blaadjes. En die vijftigers die moet nog even mee als het aan het nieuwe kabinet in wording ligt. De vraag daarbij is hoe je de grijze koppies groen en fris houdt, want met ouderdom komen de gebreken, zegt men wel eens.

De Rijksoverheid heeft Cap Gemini laten doorrekenen wat gezondere werknemers een bedrijf kunnen opleveren. De resultaten zijn bemoedigend: er blijkt per werknemer 400 euro per jaar te verdienen als het ziekteverzuim met 1% daalt en voor heel Nederland betekent dat zelfs 2.6 miljard. En omdat gezondere werknemers ook een hogere productiviteit opleveren kan dat bedrag zelfs groeien tot 6 miljard euro. Voor een bedrijf met 100 werknemers staat dat gelijk aan een jaarlijkse omzetstijging van 95.000 euro. Een mooie opsteker in deze economische zware tijden!

De Rijksoverheid ziet het wel zitten en gooit er de campagne duurzame inzetbaarheid tegenaan. Het motto van deze campagne: en we werken nog lang en gelukkig. Ook de Wilde Groep ziet graag een jaarlijkse omzetstijging tegemoet. Dus starten onze medewerkers iedere dinsdagochtend met een gezamenlijk rondje sportschool onder het oplettende oog van een fysiotherapeut. En eerlijk is eerlijk een uurtje eerder je bed uit is niet altijd makkelijk maar een verkwikkend rondje sport levert uiteindelijk energie voor 10!

Voorkomen is altijd beter dan genezen. En omdat we ook uw bedrijf een omzetstijging gunnen, stellen wij u graag onze nieuwste toolbox meeting over duwen en trekken gratis ter beschikking!

Hou het veilig en gezond!

 

Jeroen

Lees 135738 keer Laatst aangepast op zondag, 25 november 2012 13:27

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top