zondag, 12 oktober 2014 00:00

Duurzaam samenwerken: iedere medewerker telt!

Maatschappelijk-verantwoord-ondernemen

Duurzaam samenleven en duurzaam samenwerken worden steeds meer onderdeel van onze samenleving. Op 10 oktober kwam dat tot uiting in de 'dag van de duurzaamheid' waarbij particulieren, bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties en overheden hun duurzame beste beentje voor zetten.

Een greep uit de vele honderden evenementen: van dance-events (Hardenberg), low car Diet 2014 , promoties met duurzame artikelen (Ikea Haarlem), duurzame kunstwerken (Minkema College), Fairtrade Friday (winkelstraat Stichtse Vecht), Lezing, leiderschap bij duurzame verandering (MVO Nederland) tot een website en app met duurzaamheid tips (www.365xduurzaam.nl). Het laat zien dat duurzaamheid tot in de haarvaten van onze samenleving is doorgedrongen en al lang niet meer gaat om 'groen' alleen maar steeds meer om 'maatschappelijk verantwoord'.

In haar streven om duurzaam in te kopen bevordert ook de overheid maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dat betekent dat de overheid eisen stelt bij het aanbesteden van opdrachten. Vanuit de overheid en ook vanuit de samenleving wordt verwacht dat bedrijven laten zien wat zij doen aan duurzaam ondernemen, vertaald in arbeidsverhoudingen, milieu en mobiliteit. De kunst daarbij is om op zoek te gaan naar een evenwicht tussen het belang van uw onderneming en een maatschappelijk doel.

Certificeringen kunnen daarbij een leidraad zijn: MVO-prestatieladder, CO2-footprint, FSC en ISO-14001 zijn daar een voorbeeld van. Ook bij de Wilde Groep publiceren wij sinds enige jaren onze CO2 footprint. Wij proberen zoals zo heel veel bedrijven  verstandig met energie om gaan. Zo kiezen wij voor energiezuinige auto's en ons kantoorpand is voorzien van de meest moderne energiebesparende producten. Beide initiatieven leveren ook nog eens een mooie financiele besparing op!

En natuurlijk adviseren wij bedrijven dagelijks wat veilig werken in de praktijk betekent. Omdat de wet erom vraagt, om het de kosten verlaagt, het boetes voorkomt maar vooral ook: omdat iedere medewerker telt!

Hou het duurzaam!

 

Jeroen

Lees 1570 keer Laatst aangepast op vrijdag, 07 november 2014 16:06

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top