Blog In het Wild

Blog In het Wild (18)

Jeroen De Wilde is directeur van De Wilde Groep uit Beverwijk, specialist in veilig werken. Van certificering, uitvoering van de arbowetgeving, MVO prestatieladder, risico analyses tot aan veilig werken langs de weg en aan het spoor. De specialisten van De Wilde zien dagelijks wat veiligheid op de werkvloer betekent. Via in Het Wild neemt Jeroen u mee in de dagelijkse praktijk.
vrijdag, 07 november 2014 00:00

Aanrijdgevaar: bij twijfel niet oversteken!

Werknemers in de wegenbouw lopen te vaak het risico om aangereden te worden door een collega. Dat zegt de inspectie SZW in een recent nieuwsbericht. Maar dat geldt niet alleen voor de werknemers in de wegenbouw maaar ook voor die in de logistiek. Bijna de helft van alle heftruckongevallen betreft een aanrijding met een persoon! Hoe zit het met aanrijdgevaar bij u op de werkvloer? De inspectie SZW bezocht tussen mei en oktober 2013 72 werklocaties in de wegenbouw. Bij maar liefst 71% van deze locaties zijn er een of meer overtredingen geconstateerd en bij meer dan de helft van…
Duurzaam samenleven en duurzaam samenwerken worden steeds meer onderdeel van onze samenleving. Op 10 oktober kwam dat tot uiting in de 'dag van de duurzaamheid' waarbij particulieren, bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties en overheden hun duurzame beste beentje voor zetten.
maandag, 18 augustus 2014 00:00

De DLP'er weg bezuinigen: plus en plus is min

 De laatste tijd ontstaat er steeds vaker een discussie over de verplichte aanwezigheid van een deskundig leidinggevend persoon (DLP-er) bij grondwerken die zijn ingedeeld in de basisklasse. Heeft de DLP-er hier nog toegevoegde waarde?
  Al eerder schreef ik een blog over de risico’s van het werken met een heftruck (jaarlijks 1500 ongevallen met heftrucks: praten helpt). Helaas groeit het aantal ongevallen met heftrucks nog steeds. Vandaar dit tweede blog. Ongevallen met heftrucks: gezamenlijk de schouders eronder. Wat doet u om een ongeval te voorkomen?
Jaarlijks gaat 400.000 keer de schop de grond in voor graafwerkzaamheden. Daarbij worden grondroerders niet alleen geconfronteerd met mogelijke graafschades maar ook steeds vaker met asbest in de bodem. Met alle gevolgen van dien.
dinsdag, 15 april 2014 06:43

Veilig werken met arbeidsmiddelen

Alledaagse arbeidsmiddelen leiden tot ongevallen   De inspectie SZW gaat in de maand mei intensief controleren of ladders, trappen en rolsteigers op  kleine bouwlocaties veilig en goed worden gebruikt. Vorig jaar tijdens eenzelfde controle werd op maar liefst 77% van de 487 bezochte bouwlocaties onveilig gewerkt.
dinsdag, 11 maart 2014 08:34

Werken op hoogte

Jaarlijks vallen 6300 werknemers tijdens het werk van hoogte. Hiervan overlijden gemiddeld 18 werknemers en worden er 1200 opgenomen in het ziekenhuis. Vele van hen hebben blijvend letsel. Om een val van hoogte te voorkomen zullen er voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen.
maandag, 10 februari 2014 11:41

Inspectie SZW & Boeteoplegging

De laatst maanden zijn er veel berichten in het nieuws gebracht over bedrijven die hoge boetes opgelegd hebben gekregen door de Inspectie SZW (Arbeidsinspectie). Zo heeft een Stichting voor Jeugdzorg en Hulpverlening een boete opgelegd gekregen van € 100.800,- vanwege het illegaal verwijderen van asbest. Helaas is dit geen uitzondering.
maandag, 25 november 2013 06:17

Graafschade aan kabels en leidingen voorkomen

Jaarlijks gaat 400.000 keer de schop in de grond voor graafwerkzaamheden. In maar liefst 10% van de gevallen wordt daarbij schade toegebracht aan het kabel- en leidingennetwerk. Goed voor een directe schade van 27 miljoen Euro! En uit een brief die Minister Kamp aan de Eerste Kamer stuurde, kunnen we opmaken dat we daar nog eens 130 miljoen aan indirecte schade bij op kunnen tellen!
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft recentelijk onderzocht hoe groot de kans is dat Nederlanders tijdens hun werk een ongeval krijgen. Een interessant rapport waarbij op verschillende manier tegen gevaar op de werkvloer wordt aangekeken en waarbij een aantal interessante modellen in beeld wordt gebracht.
Pagina 1 van 2

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top