Asbest verwijderen

De cijfers liegen er niet om. Naar schatting zijn in Nederland ongeveer 8 miljoen ton asbesthoudende producten geproduceerd en is het materiaal in 70% van de woningen aanwezig. Er sterven jaarlijks in ons land nog altijd tussen de 900 een 1.300 mensen die in het verleden asbestvezels hebben ingeademd. Om de veiligheid van mensen die werken in de asbestbranche verder te vergroten, heeft de ministerraad, op advies van de Gezondheidsraad, besloten om de grenswaarden voor blootstelling aan asbest verder aan te scherpen.

Op dit moment is de maximale hoeveelheid asbestvezels waarmee een werknemer in ons land in aanraking mag komen, ruim lager dan de Europese norm en het risico om asbest in te ademen is daarmee voor hen al minimaal. Toch worden er aangescherpte asbestregels ingevoerd. Per 1 juli wordt de blootstellingsgrens voor zogenoemd chrysotiel-asbest 5 keer strenger dan nu het geval is. Bij 85% van de asbestsaneringen in ons land gaat het om deze asbest soort. Voor werken met zogenoemd amfibool-asbest wordt de norm ruim 30 keer zo streng. De ingangsdatum voor laatstgenoemde aanscherping zal niet eerder zijn dan januari 2015.

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top