Persoonlijke beschermingsmiddelen De Wilde 

De Europese Unie wil zakendoen binnen de EU vergemakkelijken door een Europese verordening voor persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) te introduceren die nationale wetgeving hierover vervangt. Concreet bekent het dat er strengere eisen worden gesteld aan keuringsinstellingen die persoonlijke beschermingsmiddelen beoordelen en dat er een aantal pbm’s onder een strengere categorie gaan vallen. De nieuwe wetgeving zorgt er tevens voor dat concurrentienadeel  door ongelijkheid in wet- en regelgeving wordt geminimaliseerd oftewel er ontstaat een level playing field.

Een van de wijzigingen in het Europees beleid is de adoptie van het Nieuw Wetgevend Kader (NWK). Hierdoor worden er aan keuringsinstellingen die persoonlijke beschermingsmiddelen beoordelen strengere eisen gesteld en worden importeurs en distribiteurs mede verantwoordelijk.

Tevens is er een aantal producten van categorie veranderd, gehoorbescherming bijvoorbeeld is van categorie II naar III gegaan en valt hiermee onder de zwaarste categorie pbm’s. In categorie III vallen pbm’s die ernstige of onomkeerbare schade aan de gezondheid kunnen toebrengen.


Europese Verordening PBM's

 

 

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top