werken in de zonNederland gaat de warmste week van 2013 in! Voor deze week wordt een UV index van 6 tot 7 voorspeld! Lees wat u als werkgever en als werknemer kunt doen om uzelf en uw medewerkers maximaal tegen de zon te beschermen en download onze gratis toolbox.

 

 

 

 Steeds meer mensen krijgen te maken met huidkanker, in 10 jaar tijd is het aantal gevallen maar liefst meer dan verdubbeld. Veel Nederlanders beschikken over huidtype 1 of 2. Grosso modo hebben we het dan over mensen met blonde haren, blauwe, groene of grijze ogen en een lichte huid. Werknemers zijn beschermd door de zorgplicht van de werkgever, die veiligheidsmaatregelen dient te nemen ter voorkoming van gezondheidsschade bij werknemers. Het ter beschikking stellen van persoonlijke beschermingsmiddelen en het communiceren over veilig werken speelt hierin een belangrijke rol.

Met een UV index van 6/7 mogen uw medewerkers maximaal een kwartier onbeschermd in de zon werken!

Wat kunt u doen als werkgever:

-      - Zorg voor voldoende PBM’s: denk aan het gevaar van zon in de ogen en zorg voor UV werende kleding (met lange mouwen!) en neem standaard een zonnebrandmiddel met minimaal factuur 30 op in het persoonlijke beschermingsmiddelen pakket.

-      - Communiceer met uw medewerkers over het belang van deze PBM’s: over de schade die de zon op de huid kan toebrengen, over de kans op verminderd zicht (met bijvoorbeeld kans op aanrijdingen of valgevaar).

Wat kun je doen als werknemer:

-     - Ga eens op zoek naar artikelen over zon en huidkanker en word je bewust van de gevaren die je loopt.

-     - Maak gebruik van de PBM’s die het bedrijf je ter beschikking stelt. T-shirt met lange mouwen in de zon heeft misschien niet je eerste voorkeur, maar is wel de meest verstandige keuze!

-     - Smeer je regelmatig in met zonnebrand en motiveer je collega’s om hetzelfde te doen.

Lees onze gratis toolbox over werken in de zon

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top