ontruimingsoefening

Een kwartiertje koffiedrinken om de verjaardag van een collega te vieren is voor de meeste werkgevers geen probleem. Maar dat zelfde kwartiertje gebruiken voor een ontruimingsoefening stuit bij menig bedrijf op weerstand. 60% van de organisaties in Nederland voert de jaarlijkse verplichte ontruimingsoefening niet uit. En dat kan de veiligheid van medewerkers ernstig in gevaar brengen.

Bij brand in een gebouw ontstaat al snel een levensbedreigende situatie, vooral door grote rook- en hitteontwikkeling. Daarnaast brengt brand vaak paniek met zich mee. Werknemers willen zo snel mogelijk het pand verlaten, maar kennen niet altijd de kortste vluchtroute.  Ook is het BHV team niet altijd goed op elkaar ingespeeld en verliest daardoor bij de ontruiming kostbare tijd. De enige manier om werknemers sneller in veiligheid te brengen bij een calamiteit is oefenen!

Oefenen kan levens redden. Neem uw verantwoordelijkheid als werkgever daarom serieus en plan regelmatig een ontruimingsoefening in!

De Wilde Groep is gespecialiseerd in veilig werken. Jaarlijks ondersteunen wij vele bedrijven bij het plannen, uitvoeren en evalueren van een ontruimingsoefening. Wanneer heeft uw bedrijf voor het laatst een ontruimingsoefening uitgevoerd? Bel ons nu voor een vrijblijvend advies 0251-222262 of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top