Werknemers van bedrijven die werken in de bouw, grond, weg en waterbouw lopen het risicio met vervuilde grond in aanraking te komen. Om de gezondheid van deze groep werknemers te waarborgen start de Inspectie SZW de campagne gezonde werknemers op vervuilde grond.

Werkgevers die betrokken zijn bij het verplaatsen van grond, om bijvoorbeeld nieuwe kabels of leidingen te trekken, een sloot uit te baggeren of ten behoeve van de aanleg van een nieuwe weg, kunnen te maken krijgen met vervuilde grond. Uw werknemers lopen dan een verhoogd risico op bijvoorbeeld aandoeningen aan de luchtwegen, huidirritaties, verminderde vruchtbaarheid tot aan levensbedreigende ziektes. Volgens de arbowet is ieder bedrijf verplicht om tot het uiterste te gaan om dit risico te vermijden. Bodemonderzoek, V&G plan en V&G dossier behoren dan standaard  tot de uit te voeren werkzaamheden, inclusief een strenge controle op de bouwplaats. Wordt een bouwplaats verdacht van giftige stoffen dan bent u altijd verplicht een Middelbare- of hogere Veiligheidskundige in te schakelen.

Om opdrachtgevers en aannemers op de hoogte te brengen van de strenge regels die gelden heeft het Ministerie de folder gezonde werknemers op vervuilde grond laten maken. De Wilde Infra is gespecialiseerd in saneringsprojecten met mogelijk vervuild grond en kan u als opdrachtgever of als aannemer hierbij van dienst zijn. Wij beschikken over ruime ervaring op dit gebied en hebben middelbare en hoge veiligheidskundigen in dienst die de veiligheid op uw bouwterrein kunnen garanderen.

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top