Natuur & Milieu heeft samen met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven de afgelopen maanden hard gewerkt aan het versnellen van innovaties voor duurzamer goederenvervoer. Dat is nodig, want transport en logistiek blijven groeien en daarmee ook de druk op milieu, natuur en leefomgeving. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van Project C,mm,n cargo.

 

Het doel van C,mm,n cargo is een vermindering van de CO2-uitstoot van het goederenvervoer over de weg met 60 procent in 2035 ten opzichte van 2005. Binnen de innovaties is een sterke nadruk gelegd op de ontwikkeling van gezonde business cases en verdienmodellen op drie gebieden: slimme containers in het Rotterdamse havengebied, het lange afstandsvervoer en de stadsdistributie. Zo hebben studenten van de TU Delft een ‘truck van de toekomst' ontworpen die door o.a. aërodynamica, aandrijving en gewicht jaarlijks tussen de 7,6 en 10,8 miljard liter brandstof kan besparen. Een in 2012 op te richten merkonafhankelijk  R&D-ontwikkelplatform "High tech systems trucks" ontwikkelt binnen 5 jaar een werkend prototype.

Blueliner

 
 Meer informatie over het C,mm,n cargo project

 

 

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top