In het risicoprofiel dat Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) opstelt, moet expliciet aandacht zijn voor de risico’s op incidenten bij Tata Steel, op het Noordzeekanaal en incidenten met domino-effecten. Dat zeggen burgemeester en wethouders van Velsen.

 

Veiligheidsregio Kennemerland bestaat uit GGD en Brandweer Kennemerland. Daarnaast horen het Meld- en Informatie Coördinatiecentrum Kennemerland (MICK), het Veiligheidsbureau Kennemerland en ondersteunende afdelingen bij deze organisatie.

 

Voor elke regio in het land geldt een op maat gemaakt risicoprofiel. Echter dat op maat maken, gaat via een landelijk risicomodel. Dat houdt rekening met bijvoorbeeld de grote van het risico op een ramp en de impact daarvan op de omgeving. ,,Volgens die landelijke methodiek scoort bijvoorbeeld een ongeval met gevaarlijke stoffen bij de staalfabriek niet hoog genoeg om afzonderlijk uitgewerkt te worden’’, zegt burgemeester Franc Weerwind. ,,Wij vinden dit echter wel nodig.’’

 

Op 16 april 2012 staat dit onderwerp op de agenda van de Burgemeester en Wethouders van Velsen tijdens de extra Raadsplein raadsvergadering. Deze vergadering is openbaar toegangelijk (aanvang 19.30 uur)

 

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top