Vloer B-Tower ingestort door onvoldoende stabiele ondersteuning

 

De veiligheid komt in het gedrang door de complexiteit in de structuur van de uitvoering van bouwwerken waar meerdere onderaannemers bij betrokken zijn. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid in zijn rapport over de instorting van een vloer van de B-tower in Rotterdam, dat vandaag is gepubliceerd. Bij het ongeval raakten op 21 oktober 2010 vijf medewerkers zwaargewond. De derde verdiepingsvloer is tijdens de bouw ingestort doordat de tijdelijke ondersteuningsconstructie – een steigersysteem – onvoldoende stabiel was.

De ondersteuningsconstructie blijkt niet volgens het ontwerp opgebouwd: er ontbraken 55 van de 59 schoren. Deze schoren waren essentieel voor de stabiliteit van de constructie, aldus de onderzoeksraad.

 

Wilt u weten hoe uw bouwproject er voor staat, dan heeft u veiligheidsinspecties nodig. De Wilde Arbo en Advies heeft een inspectiesystematiek ontwikkeld waardoor u  inzicht heeft in de actuele stand van zaken en de veiligheid van uw bouwplaats continue wordt gemonitord. Neem vandaag nog contact met ons op.

 

Meer informatie over de onderzoeksraad voor Veiligheid

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top