ISO45001-dewildegroep

Naar verwachting in 2016 gaat ISO 45001 de huidige norm OHSAS 18001 vervangen. Een bredere scope, meer aandacht voor gezondheid en de grotere rol van werknemers zijn de belangrijkste verwachte veranderingen.

opleidingsvouchers

 

Om de kansen op de arbeidsmarkt voor werkeloze 50 plussers te vergroten, heeft de regering scholingsvouchers van 1000 Euro ter beschikking gesteld (inclusief BTW). In totaal is er 40 miljoen beschikbaar dat kan worden besteed aan opleidingen die leiden tot een arbeidsmarktrelevant certificaat, dus niet alleen overheidserkende certificaten maar ook voor bijvoorbeeld het VCA diploma.

Regels-rond-chemische-stoffen-niet-goed-nageleefd

 

 

De naleving van Europese regels voor chemische stoffen is nog niet op orde. Dat concluderen de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) op basis van gezamenlijk uitgevoerde controles.

 

VCA-video-de-wilde-opleidingen

 

De Wilde opleidingen heeft een serie video's ontwikkeld over de meeste gemaakte fouten tijdens het VCA examen. Deel 1 en deel 2 zijn inmiddels gepubliceerd. De komende weken worden er meer video's aan de serie toegevoegd. Ze gaan onze (toekomstige) VCA cursisten helpen met het behalen van hun VCA diploma. Een gewaarschuwd mens telt immers voor 2.

De-Wilde-Infra-spotlight 

 

De Wilde Infra is recent geassocieerd lid geworden van MKB Infra, dé brancheorganisatie voor infrabedrijven. Opgericht door ondernemers vóór ondernemers. MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Via het blad GWW totaal mocht De Wilde Infra zich aan de MKB Infra leden voorstellen. En die gelegenheid hebben we met beide handen aangepakt.


ISO45001

NEN heeft onlangs de committee draft van ISO 45001 'Occupational health and safety management systems - Requirements with guidance for use' (ISO/CD 45001) beschikbaar gesteld. De norm vervangt op termijn OHSAS 18001.

veilig-werken-met-kwartsstof

 

Duizenden bouwvakkers hebben dagelijks met kwartsstof te maken, bijvoorbeeld bij het boren, zagen en schuren van beton. Kwartsstof is hele fijn stof dat niet of nauwelijks is te zien. Het bestaat uit hele kleine onoplosbare stofdeeltjes die diep in de longen terechtkomen. En juist dat maakt kwartsstof een niet zo'n heel fijne stof.....

asbest-in-bodem

 

In Belgie is asbest in 2013 voor het eerst in 50 jaar de voornaamste oorzaak van overlijden door beroepsziekte. Tot die tijd stond silicose (een vorm van een stoflong) op de eerste plaats.

zzp-er-veilig-werken

 

 

De rechtbank in Leeuwarden boog zich recentelijk over de zaak van een bouwvakker die in 2009 bij de bouw van de EEW-centrale in het Groningse Farmsum een kubel op zijn voet kreeg. Daarbij raakte de man, die als zzpér was ingeschakeld door een onderaannemer van de hoofdaannemer zijn voet kwijt, die als gevolg van het ongeval moest worden geamputeerd. Het is niet de eerste keer dat de rechter in een vonnis uitspreekt dat aannemers ook de veiligheid van ZZP-ers dienen te waarborgen.

veilig-vakantiewerk-2014

 

In vakantietijd doen bedrijven traditioneel een extra beroep op jongeren. Een mooie kans voor de jeugd om een centje bij te verdienen en een mooie gelegenheid voor bedrijven om goedkoop aan extra handjes te komen. Jongeren zijn een kwetsbare doelgroep en dus mag het werken met jongeren alleen onder strikte voorwaarden. 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top