asbest-in-bodem 

In 2005 werd bekend dat in Nederland op zo'n 600.000 locaties de bodem is verontreinigd, waarvan zo’n 60.000 locaties moeten worden gesaneerd. Prognose is dat dit zeker niet voor 2030 klaar is.  Duidelijk is dat bodemverontreiniging een ernstig maatschappelijk en milieuprobleem is. Bij de realisatie van projecten is het daarom van belang in een vroeg stadium de milieukundige kwaliteit van de bodem te kennen.

 De Wilde Infra heeft ruime ervaring opgedaan met een diversiteit aan bodemonderzoeken, van klein tot groot, van eenvoudig tot complex. Voor iedere situatie en vanuit iedere aanleiding wordt een passende onderzoeksstrategie geleverd. Wij denken graag mee in de voorfase van een nieuw project om zo later problemen en onnodige kosten te voorkomen.

 De aanleiding voor het uitvoeren van bodemonderzoek kan onder meer zijn: aanvragen van een vergunning, de aan- of verkoop van terreinen, de (her)inrichting van woongebieden en (bedrijfs)terreinen ten gevolge van de realisatie infrastructurele werken, het opheffen van risico’s ten gevolge van bodem- verontreiniging, wettelijke verplichtingen vanuit de Wet Bodembescherming en Wet Milieubeheer WVO en woningwet.

 Bepaling veiligheidsklasse

Op basis van de aard en concentraties van de aanwezige stoffen wordt voorafgaande aan werkzaamheden de veiligheidsklasse bepaald.

Deze veiligheidsklasse is gekoppeld aan een pakket van maatregelen die het milieu-adviesbureau en/of het aannemingsbedrijf moet nemen om de medewerkers veilig te kunnen laten werken. Onderscheid wordt gemaakt in de onderstaande veiligheidsklassen:

- Veiligheidsklasse 1T
- Veiligheidsklasse 2T
- Veiligheidsklasse 3T

Op basis van de kans op brand- en explosiegevaar wordt tevens onderscheid gemaakt in de veiligheidsklassen 1F en 2F.   Hoger Veiligheidskundige begeleiding bij de voorbereiding van de werkzaamheden is verplicht vanaf veiligheidsklasse 2T. Vanaf veiligheidsklasse 3T is ook bij de uitvoering van de werkzaamheden de betrokkenheid van een veiligheidskundige verplicht.

Neem direct contact met ons op

Uiteraard zijn wij graag bereid om in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden met u door te nemen. Bel vrijblijvend met 0251-74 5100 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top