Vanaf de kap beginnen partijen hout met FSC-keurmerk aan hun reis naar de eindbestemming. Alle betrokken bedrijven dienen te beschikken over een FSC-certificaat.

fsc

Steeds meer corporaties, ontwikkelaars, gemeenten en andere overheden hebben in hun beleid vastgelegd FSC-gecertificeerd hout toe te passen. De controle op verantwoord bosbeheer en verantwoorde kap vindt plaats bij de bron: in het bos.

Partijen FSC-gecertificeerd hout beginnen daarna aan een tocht door de hele handelsketen (‘chain of custody’). Voor de bouw: via importeurs, houthandel, timmerfabrieken en aannemers tot in het definitieve werk. Om er zeker van te zijn dat in het werk toegepast hout inderdaad afkomstig is uit een FSC-gecertificeerd bos, moeten alle bedrijven in de keten gecertificeerd zijn.

Het FSC-certificaat geeft zekerheid aan de eindafnemer dat het toeleverende bedrijf (en elke voorliggende schakel) volgens de voorschriften omgaat met FSC-gecertificeerd hout. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website www.fsc.nl.

De Wilde duurzaamheid en milieu heeft onder andere de VBK Groep en Stolk Bouwmaatschappij BV ondersteund bij het behalen van het FSC-certificaat.

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top