VCU certificering

Bij VCU staat de veiligheid van uw uitzend- en detacheringskrachten centraal. Het certificaat is zeer waardevol voor uitzend- en detacheringsbureaus. Sinds 2008 vereist de VGM Checklist Aannemers (VCA) dat VCA-gecertificeerde bedrijven alleen uitzendkrachten en tijdelijk personeel mogen inhuren van VCU-gecertificeerde uitzend- en detacheringsbureaus.

De Wilde advies begeleidt u bij de voorbereiding voor de certificering en het onderhoud van uw veiligheidssysteem. De begeleiding bestaat uit drie fasen:

1. Het ontwikkelen van het VCU handboek

2. De implementatie, waarin we uw bedrijf ondersteunen in het gaan werken volgens de VCU norm. Belangrijke activiteiten zijn onder andere het opstellen van een jaarplan en jaarverslag, het voorlichten van uw intercedenten, het toepassen van de procedures voor het in kaart brengen van de eisen en wensen van opdrachtgevers en het matchen van deze eisen en wensen met een kandidaat, het uitvoeren van werkplekinspecties, het onderzoeken en rapporteren van (bijna-)ongevallen en het toepassen van de overige procedures en formulieren. Verder verzorgen we de benodigde VIL-VCU-opleidingen, stellen werkvoorschriften op en organiseren de vereiste VGM-vergaderingen met de intercedenten en leidinggevenden.

3. De certificering

Wij kunnen voor u een vrijblijvende prijsaanbieding opstellen voor de begeleiding van uw bedrijf tot VCU-certificatie. De begeleiding kan op basis van een vaste prijs plaatsvinden, maar ook op regiebasis.

 

NEN 4400

Via de norm NEN 4400 zijn de klanten van de uitzend- en detacheringsbureaus, de werkgevers die arbeid inhuren, beter beschermd tegen fraude. De norm NEN 4400-1 is bedoeld voor in Nederland gevestigde ondernemingen. De norm is bedoeld voor degene die arbeid inhuurt én voor diegene die werk aanneemt. De industrie, de uitzendsector, de agrarische sector en de vleessector hebben in de norm hun controles en registraties op elkaar afgestemd. De norm stelt strenge eisen aan de personeelsadministratie en loonadministratie. Ook geeft de norm de criteria om te beoordelen of een organisatie aan alle gestelde eisen voldoet. De goedgekeurde organisaties worden opgenomen in het centraal register NEN 4400-, dat via internet is te raadplegen.

De Wilde advies kan uw bedrijf begeleiden bij de voorbereiding voor de certificering volgens de NEN 4400. Dit doen wij in drie fasen:

1. Het ontwikkelen van een handboek dat voldoet aan de eisen uit de NEN 4400;

2. De implementatiefase, waarin wij u en uw medewerkers begeleiden in het gaan werken volgens de norm NEN 4400;

3. De certificering.

Wij kunnen voor u een vrijblijvende prijsaanbieding opstellen voor de begeleiding van uw bedrijf tot VCU-certificatie. De begeleiding kan op basis van een vaste prijs plaatsvinden, maar ook op regiebasis.

Meer weten? Neem contact met ons op.

 

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top