Veilig werken omdat de wet erom vraagt, omdat het de kosten verlaagt, het boetes voorkomt en:
vooral ook omdat iedere medewerker telt!
Wij ondersteunen bedrijven in heel Nederland in veiligheids-, kwaliteits- en milieuzorg.
De Wilde Groep, specialisten in veilig werken.

De geheimen van De Wilde ingenieurs groep

corporate banner 003

Ook zo benieuwd naar 'de geheimen' van De Wilde ingenieurs groep?

lees verder

 

Wij zijn op zoek naar een Hogere Veiligheidskundige om ons team te versterken!

ISO45001-dewildegroep

Ben jij de collega die ons team komt versterken bij het uitvoeren van Risico-analyses, opstellen en valideren van V&G plannen, uitvoeren van CE trajecten in de industriele sector en bodem?

Lees meer

 

De Wilde groep wint IJmond Onderneemt! Award!

 DKVV

 

Wij zijn trots dat wij de IJmond Onderneemt! Award 2016 in ontvangst hebben mogen nemen.

Lees verder

 

Werktveilig.nl als online tool voor instructies

Computerschermkopie

Werktveilig.nl is de online applicatie om uw veiligheidsinstructies te delen met uw medewerkers, bezoekers of opdrachtnemers in combinatie met een kennistest.

lees verder

Cursusrooster

VCA diploma

Meerdere keren per maand worden er in ons klassiek ingerichte cursuszaal diverse opleidingen georganiseerd zoals o.a. VCA en BHV-opleidingen. 

 

cursusrooster

Nieuwsbrief 1 - 2021

Nieuwsbrief 1 2021

Middels deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte stellen van de dispensatieregeling voor diploma’s en certificaten uit het Centraal Diploma Register (VCA) en wijzigingen inzake de richtlijn vakbekwaamheid (code 95). 

Lees hier

 

Het kan gebeuren dat u als cursist onze diensten niet naar uw verwachting ervaren heeft. Wij, als De Wilde opleidingen, willen graag van onze fouten leren, waardoor er een klachtenregeling is opgesteld.

 

De cursus operationeel medewerker is bedoeld voor alle operationele medewerkers (o.a. grondwerkers, machinisten, chauffeurs en monteurs) die betrokken zijn bij werkzaamheden in of met verontreinigde grond(water) of baggerspecie. Zij dienen basiskennis te hebben zodat zij op een verantwoordelijke manier om kunnen gaan met bijvoorbeeld de mogelijke blootstellingsrisico’s. De cursus voldoet aan de eindtermen van de CROW 400 en is vormgegeven in een e-learningmodule. Dit houdt in dat elke deelnemer een eigen inlogcode krijgt, waarmee hij of zij kan inloggen op de website opm.werktveilig.nl. Op deze site doorloopt de deelnemer alle hoofdstukken van de OPM-cursus. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal vragen. Bij voldoende juiste antwoorden kan het volgende hoofdstuk worden gestart. De inlogcode blijft zes maanden geldig, dus er kan zelf gekozen worden in welk tempo de hoofdstukken doorlopen worden. Wanneer alle hoofdstukken zijn afgerond kan het bewijs van deelname worden geprint.

De voordelen van de e-learning OPM (ten opzichte van een gewone OPM-cursus):

-          - Bedrijven zijn hun personeel niet kwijt doordat ze een cursus dienen bij te wonen.

-          - Cursisten kunnen op hun eigen tempo de cursus doorlopen.

-          - De cursus kan gevolgd worden waar en wanneer het de cursist uitkomt.

-          - De cursusprijs bedraagt slechts € 45,00. (Een gemiddelde dagcursus OPM kost € 175,00 - € 285,00)

-          - Na afloop kan de cursist direct zijn bewijs van deelname uitprinten.

Inhoud

In de ochtendsessie is de theorie en wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen, interne verkeersregels. In de middagsessie wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf.

Duur

De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en is op één dag. Bij de herhaling alleen de ochtend.

Theorie en praktijk

De theorie wordt getoetst d.m.v. 50 multiple choice vragen, bij problemen met de Nederlandse taal bestaat de mogelijkheid dat de toets mondeling wordt afgenomen. De praktische deskundigheid, rij- en bedieningsvaardigheden, van de bestuurder wordt door de instructeur beoordeeld. Wanneer de cursisten een voldoende behalen voor zowel het theoretische als praktische deel van deze training ontvangen zij het veiligheidscertificaat vorkheftruckchauffeur met het daarbij behorende veiligheidspasje.

Toelatingseisen

Minimum leeftijd 16 jaar en in het bezit van een wettig identiteitsbewijs

Bijzonderheden

Het lesmateriaal wordt samen met de bevestiging voor aanvang van de cursus toegezonden, zodat de cursist zich goed kan voorbereiden. Een begeleidend schrijven voor de cursist wordt hieraan toegevoegd. Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbo-wet (Artikel 8) als het Arbo-besluit (Artikel 7.17c). Daarnaast is de theorie en praktische veiligheidsinstructies geheel afgestemd op de situatie binnen het bedrijf en de voorschriften zoals deze zijn vastgesteld door de Arbeidsinspectie. (Arbo-informatieblad 14) Alle opleidingen/trainingen van Verkeersschool Paul voldoen aan arbeids-omstandighedenregeling (Paragraaf 1.2 “Algemene bepalingen over opleidingen”).

Benodigdheden

Volledig ingevuld inschrijfformulier en kopie rijbewijs of paspoort. Bij herhaling ook het bestaande vorkheftruckcertificaat.

Prijs

€ 225,00 (excl. BTW).

Bij De Wilde opleidingen is het ook mogelijk diverse veiligheidsopleidingen te volgen. Naast de reguliere VCA Basis, VOL en VIL VCU bieden wij ook cursussen laagspanning, hoogspanning, shovel, reachtruck, hoogwerker, heftruck en vorkheftruck aan. Kijk voor meer informatie over deze opleidingen links in het menu.

Bij De Wilde opleidingen bieden wij u diverse bodemopleidingen aan. Zo kunt u kiezen uit de DLP cursus, een DLP herhalingscursus of de (e-learning) cursus OPM.

DLP (Deskundig Leidinggevende Projecten)

Bij het uitvoeren van werkzaamheden in verontreinigde grond is een DLP vereist die over voldoende kennis van veiligheid en arbeidshygiëne beschikt volgens de CROW-publicatie 400. De DLP ziet er op toe dat de vereiste maatregelen op een juiste wijze worden uitgevoerd en verricht. De Wilde combineert theorie en praktijk in deze opleiding zodat u op een praktische manier kennis krijgt van de CROW-400, deze kan toepassen en de taken van de DLP kan uitvoeren.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Beheersing van de Nederlandse taal is aan te bevelen. Het niveau van de cursus is MBO.

Cursusopzet

Dag 1 - Theorie CROW 400

De volgende onderwerpen worden besproken:

 • Wetgeving;
 • Interpretatie van de bodemonderzoeken;
 • Vaststelling van de veiligheidsklassen;
  • Zelf bepalen van de veiligheidsklassen.
 • Beheersmaatregelen;
  • Deskundigheid;
  • VG-plan, dossier en logboek;
  • Gezondheidskundige zorg;
  • Voorlichting en instructie;
  • Luchtkwaliteitsmetingen;
  • Materialen, middelen en voorzieningen;
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen.

Dag 2 - Herhaling en examentraining

Het volgende wordt geoefend:

 • Herhaling theorie;
 • Doornemen oefenvragen meerkeuze;
 • Oefenvragen open boek.

Dag 2 - Examen

Aan het eind van de tweede dag zal de kennis getoetst worden conform de CROW-richtlijnen. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de deelnemer een certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Het examen bestaat uit 40 meerkeuze vragen (30 minuten) en openboek vragen (60 minuten).

DLP herhalingscursus

De Wilde opleidingen biedt tevens de herhalingscursus aan voor de DLP. Deze functionaris vindt plaats op de tweede dag van de DLP cursus.

Benodigdheden

Voor deze cursus dient u de CROW 400 mee te nemen. Als u niet in het bezit bent van deze publicatie, kunt u deze via ons aanschaffen.

Examen

Aan het eind van de cursus zal de kennis getoetst worden conform de CROW-richtlijnen. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de deelnemer een certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Eindtermen DLP

De toets- en eindtermen voor DLP staan weergeven in de CROW 400 op bijlage V.

 

 

De Wilde ingenieurs groep • Velserweg 16 • 1942 LD Beverwijk • T. 0251 - 22 22 62 • F. 0251 - 22 20 11 • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.sitemap

Go To Top